به گزارش خبرنگار ایبِنا، با وجودی که همه ساله با آغاز ماه مبارک رمضان بازار ارز از تب و تاب می افتد اما صرافان بازار می گویند حجم معاملات امسال نسبت به سال های قبل از افت بیشتری برخودار بوده است.
بر همین اساس حجم معاملات بازار ارز طی ماه گذشته و همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان با افت شدیدی مواجه شد به نحوی که صرافان بازار در هفته های اول و دوم این ماه معاملات اندکی داشتند ضمن اینکه نوسان قیمت ها هم کم بود.
در همین حال بازار ارز با آغاز هفته سوم ماه رمضان به طور نسبی از رکود خارج و معاملات به طور نسبی جان تازه ای گرفت و نوسانات بازار نیز اندکی افزایش یافت.
البته صرافان بازار ارز می گویند بی رمقی بازار به دلیل عرضه کم ارز توسط بانک مرکزی طی ماه گذشته نبوده و بانک مرکزی ارز را به میزان کافی از طریق صرافی بانک ها به بازار عرضه کرده است.
در حالی که نرخ دلار در ۶ خرداد ماه و همزمان با آغاز ماه رمضان ۳۷۴۳ تومان، یورو ۴۲۳۸ تومان و پوند نیز ۴۸۷۹ بود این ارقام در پایان این ماه به ترتیب ۳۷۵۷ تومان، ۴۲۸۶ تومان و ۴۸۷۹ تومان بود که نشان از نوسان اندک قیمت ها در این ماه دارد.
البته ناگفته نماند که دولت یازدهم طی چهار سال فعالیت خود همواره تلاش کرده که ثبات نسبی را در بازار ارز حفظ کند و قیمت ها تغییر چندانی نداشته باشد تا صرافان و خریداران با برنامه ریزی بهتری اقدام به خرید وفروش کنند.
اما با این وجود رکود نسبی حاکم در بازار ارز طی ماه اخیر صرافان را با کاهش معاملات مواجه کرده بود البته این در حالی بود که بازار ارز طی اردیبهشت ماه نیز به دلیل مسایل مربوط به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نیز نتوانست از رونق چندانی برخور دار باشد.
دلار آمریکا در سومین ماه امسال با نوسانات کمی همراه بود به طوری که در این ماه ۲۶ تومان نوسان قیمت داشت و ۳۷۲۷ تومان را به عنوان ارزان ترین و ۳۷۵۲ تومان را به عنوان بالاترین رقم در این ماه تجربه کرده است البته موضوع قابل توجه در خصوص روند قیمت این نوع ارز این است که دلار در خرداد ماه ارزان تر از اردیبهشت ماه بود.
دلار آمریکا در خرداد ماه سال جاری مانند سه ماه قبل از آن همچنان ثبات نسبی و کمترین نوسان را داشت. در این ماه دلار در کانال ۳۷۰۰ تومان قرار گرفت و نسبت به نرخ اردیبهشت ماه با شیب کاهشی قیمت روبرو شد.
قیمت دلار در میانه ماه به ۳۷۳۰ تومان کاهش یافت و در روزهای بعد ۳۷۲۷ تومان را هم تجربه کرد که پایین ترین نرخ بود. همچنین در دهه پایانی خرداد ماه حرکت دلار تا حدودی سمت و سوی افزایشی پیدا کرد و ابتدا به ۳۷۳۲ و سپس به ۳۷۵۰ تومان رسید و در نهایت در آخرین روز خرداد دلار حرکت خود را با نرخ ۳۷۴۲ تومان به پایان برد.
در مجموع بررسی قیمت دلار در یک ماه اخیر نشان میدهد که کمترین نرخ دلار ۳۷۲۷ تومان و بیشترین نرخ آن ۳۷۵۳ تومان بوده است تا در مجموع این ارز طی خرداد ماه ۲۶ تومان نوسان قیمت را پشت سر گذاشته باشد.
این روند قیمتها در حالی است که نرخ دلار از اسفند سال گذشته تا کنون در کانال ۳۷۰۰ تومان قرار دارد و در خرداد ماه شیب قیمتها نسبت به ماههای قبل در جهت پایین تری قرار داشت.
به طور کلی نرخ دلار شرایط با ثبات و کم نوسانی را برای بازار ارز و همین طور سکه و طلا در سومین ماه سال ۱۳۹۵ رقم زده است.
حال صرافان بازار ارز پیش بینی می کنند با آغاز هفته آینده و کاهش مسایل مربوط به انتخابات ریاست جمهوری و همچنین ماه مبارک رمضان، رونق دوباره به بازار ارز بازگردد و این بازار تا پایان سال جاری با همین روند ادامه یابد.